Thomas Bertrand te gast in de podcast ‘Le RDV des proprios’

Onze collega Thomas Bertrand werkte mee aan de podcast “Le RDV des proprios” over elektrisch laden. En dat deed hij goed!

De elektrische mobiliteit in Brussel en de installatie van laadpalen thuis stellen ons voor heel wat uitdagingen. Thomas besprak ze in de podcast samen met Amélie Pans, gedeputeerde voor MR, en Nassim Fekreche, CEO van Belcharge.

Onze stad telt steeds meer elektrische voertuigen en dat brengt uitdagingen mee. Thomas kon klaar en duidelijk toelichten wat die uitdagingen inhouden. Hij beschreef gedetailleerd welke impact dat heeft op het elektriciteitsnet en hoe het stroomverbruik in werkelijkheid evolueert. Dankzij zijn expertise schetste hij een weloverwogen perspectief op die cruciale transitie.

De wettelijke en technische uitdagingen beheersen

Welke stappen zijn nodig om een laadpaal te installeren? Wat waren ook weer de technische en wettelijke verplichtingen die bij zo’n installatie komen kijken? Ook daar had Thomas het over. Zijn bijdrage werkt inspirerend voor iedereen die mee zijn schouders wil zetten onder duurzame mobiliteit.

‘Laad met trots’ en steun de transitie

Sibelga lanceerde ook de campagne “Laad met trots”. Met welk doel? Ook hier: sensibiliseren. Eigenaars van laadpalen zijn verplicht om melding te maken van alle nieuwe installaties aan Sibelga. Met deze campagne willen we hen daarover informeren. 

Goed gedaan Thomas!

Informeren, dat is vandaag de boodschap als we de verbruikers willen sensibiliseren. Een uitdaging die Thomas met verve volbracht. Bravo! Zijn toewijding en vermogen om deze informatie duidelijk over te brengen zijn onontbeerlijk, vandaag meer nog dan ooit! 

De sleutel tot een geslaagde transitie

Door iedereen bewust te maken van de wettelijke verplichtingen en de best practices op het vlak van elektrisch laden, werken we mee aan een vlotte en verantwoordelijke energietransitie. 

Van haar kant blijft Sibelga verder investeren in elektrische mobiliteit. Tegen 2035 zouden er in Brussel 22 000 openbare laadpunten geplaatst moeten worden. We werken daarvoor samen met het Gewest.

Samen blijven we inzetten op informeren en inspireren voor een duurzamere toekomst.