Sibelga wint de Zero Emission Van Trophy 2024 uitgereikt door Transport Media

Op 27 september 2024 kreeg Sibelga, tijdens de ‘Zero Emission Xperience’, de Zero Emission Van Trophy 2024 overhandigd. De prijs, die jaarlijks door TransportMedia wordt toegekend in samenwerking met FEBIAC, bekroont de bedrijven die het afgelopen jaar het grootste aantal lichte bedrijfsvoertuigen zonder uitstoot hebben ingeschreven.

50% van het park is al overgeschakeld op alternatieve brandstoffen

Sibelga beschikt over zo’n 440 dienstvoertuigen voor haar activiteiten in Brussel. Vandaag rijdt al meer dan de helft daarvan op alternatieve brandstoffen of elektriciteit. 'Meer dan 50% van ons voertuigenpark bestaat nu uit groene voertuigen', bevestigt Gregory Navet, Mobility, Fleet & Tools Manager bij Sibelga. Dit cijfer weerspiegelt de vooruitgang die is geboekt bij het koolstofvrij maken van de activiteiten van het bedrijf.

Een sterk engagement voor duurzame mobiliteit

Sibelga heeft weer een stap voorwaarts gezet in haar energietransitiestrategie. Dankzij een duurzaam vernieuwingsbeleid wordt elk licht dienstvoertuig aan het einde van zijn levensduur vervangen door een 100% elektrisch alternatief. In een jaar tijd zijn er 69 nieuwe elektrische ca¬mi¬o¬net¬tes aan het voertuigenpark toegevoegd. Zo versterken we ons engagement voor een groenere mobiliteit in de hoofdstad. En daar blijft het niet bij wat onze inspanningen betreft om onze verplaatsingen minder vervuilend te maken!

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Bekijk het interview met onze collega Grégory Navet, afgenomen door Volkswagen Commercial Vehicles Belgium.