Een nieuwe opleiding elektriciteit door het ITSCM in partnerschap met Sibelga!

Groot nieuws: het ITSCM lanceert na de zomervakantie 2024 een gloednieuwe opleiding Elektriciteit in partnerschap met Sibelga. We leggen je uit waarover het gaat.

Waarom die opleiding?

De elektriciteitssector is in volle expansie en de vraag naar gekwalificeerde technici groeit gestaag. Deze opleiding werd opgezet om in te spelen op de behoeften van de markt. Professionals opleiden die zich vlot aanpassen aan de technologische ontwikkelingen, moet daaraan bijdragen.

Op het programma

De studenten krijgen praktische en theoretische lessen. Er zijn drie hoofdmodules;

  • Elektriciteit: bijbrengen van onmisbare basiskennis om elektriciteitssystemen te begrijpen en om ermee te kunnen werken.
  • Elektrotechniek: uitdiepen van de kennis om interventies te kunnen uitvoeren op complexe installaties.
  • Oplossen van elektrotechnische problemen: aanleren van technieken voor het stellen van diagnoses en het oplossen van problemen.

Een intensieve en volledige opleiding

De studenten volgen een opleiding van zes maanden, telkens van maandag tot vrijdag. Het doel? Volledige onderdompeling in de materie en snel verwerven van competenties. Ervaren professionals geven de lessen. Er staan ook praktische workshops, casestudy’s en reële situaties op het menu.

Een sterk partnerschap

Onze samenwerking met het ITSCM staat garant voor een kwaliteitsvol opleidingsprogramma in lijn met de verwachtingen van onze sector. Tijdens dit traject maken de studenten zich vertrouwd met de uitrusting en de technologie die bij Sibelga worden gebruikt. Een manier om alle troeven in handen te krijgen om bij Sibelga een job in de wacht te slepen.

Schrijf je in voor het volgende schooljaar!

Passie voor elektriciteit en zin in een veelbelovende carrière? Dan is deze opleiding iets voor jou! Schrijf je nu in en word een hooggekwalificeerd elektrotechnicus! Neem een kijkje op de website van het ITSCM voor meer info over de inschrijvingsmodaliteiten.