Het magazine Energids evolueert, maar onze missie blijft onveranderd

Het laatste nummer van het Energids-magazine werd begin deze zomer in alle brievenbussen in Brussel verspreid. Deze mijlpaal markeert het einde van de papieren versie, maar het engagement van Sibelga om de Brusselaars te informeren en te begeleiden in de energietransitie blijft onverminderd.

Sibelga: Een sleutelrol in de energievoorziening in Brussel

Sibelga, de beheerder van het distributienet voor gas en elektriciteit in Brussel, blijft zijn essentiële rol vervullen door een betrouwbare en kwalitatieve energievoorziening voor de hele regio te garanderen. Terwijl de energiesector snelle veranderingen ondergaat—elektrificatie, slimme technologieën en digitalisering—past Sibelga zijn diensten aan om in te spelen op de nieuwe behoeften van burgers en bedrijven.

Energids: Een onmisbaar instrument voor energiekeuzes

Energids blijft een waardevol communicatiemiddel om de Brusselaars te helpen bij het maken van doordachte energiekeuzes. Het doel is om relevante informatie te bieden om minder en slimmer energie te verbruiken en om de complexe uitdagingen van de energietransitie beter te begrijpen. Hoewel het formaat evolueert, blijft de inhoud online beschikbaar op energids.be, met meer dan 300 vragen en antwoorden, themadossiers en archieven van vorige edities. 

Naar een digitalisering in dienst van de energietransitie

De digitalisering van Energids stelt ons in staat om een breder publiek te bereiken en efficiënter in te spelen op de energie-uitdagingen van morgen. Sibelga blijft vastberaden om een actieve rol te spelen in de ondersteuning van de overheden en lokale actoren voor een geslaagde energietransitie in Brussel. 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector en ontdek onze volgende dossiers op energids.be